Padomi pirmajam randiņam

Esi ar kādu iepazinies? Apsveicam! Taču tagad ir svarīgi nepieļaut pārāk daudz kļūdu.

Bieži pieļauta kļūda ir viedoklis, ka iepazīšanās posmā man jābūt tieši tādam, kāds es esmu, lai otrs uzreiz var pieņemt lēmumu saskaņā ar objektīviem kritērijiem. Uzmanīgi! Tas ir bīstami! Protams, ka nedrīkst spēlēt teātri. Tā, piemēram, nevajadzētu uzdot vecmāmiņas pagatavoto maltīti vai priekšnieka jahtu par savējo. Taču noteikti jāparāda sevi no labākās puses. Tā nav izlikšanās, jo mūsu labākā puse ir mūsu īstā puse, pat ja mēs dažreiz to nedaudz atstājam novārtā.

Katrai tikšanās reizei ir jābūt labi pārdomātai:

  • Jūties labi savā ķermenī. Vienam tas varētu nozīmēt iepriekšējā vakarā mazāk ēst un tādējādi justies slaidākam, citam tas varbūt nozīmē nopirkt skaistu apģērbu, ko uzvilkt mugurā. Investē laiku savā izskatā. Tādējādi tu ne tikai labi izskaties, bet arī tiec labi novērtēts, jo tu labi jūties. Un tu parādi, ka vari skaisti saposties un kontrolē savu dzīvi.
  • Ierodies labā noskaņojumā. Neierodies noskrējies vai ar domām par steidzamajām lietām darbā. Varbūt pirms tam vari kaut ko nepatīkamu nokārtot, jo pēc tam parasti jūtamies labāk.
  • Satiekaties jaukā vietā, kur ir laba atmosfēra. Apkārtesošā noskaņa ir lipīga. Troksnis rada papildus piepūli, ja vēlaties aprunāties. Kopīgi piedzīvotais sniedz sarunu tematus. Labi pārdomājiet, ko un kur vēlaties darīt. Vakars kopā ar vairākiem cilvēkiem vai divatā? Sarunas atmosfēra vai kopīga kāda pasākuma apmeklēšana? Varbūt to papildināt ar īsu baznīcas apmeklējumu?
  • Parasti randiņš ir iespēja aprunāties. Šai sarunai jābūt iepriekš labi pārdomātai. Par ko tu vēlētos runāt, par ko vēl ne? Ir labi būt atvērtam… taču ne katrs bezdibenis ir spilgti jāizgaismo. Otram nedrīkst uzkraut pārāk daudz. Dāmām jāatceras nerunāt pārāk daudz. Ja mēs esam uztraukušās, tad runājam vairāk un ātrāk. Nekādā gadījumā pirmajā tikšanās reizē nevajadzētu runāt par iepriekšējām attiecībām. Tas rada nedrošību un sajūtu, ka attiecības, kas veidojas tagad, arī ir pārejošas. Ir vērtīgi iepriekš izdomāt dažus sarunu tematus, par ko abi varētu runāt un kas jau sākumā lieki nenospiež kopīgi pavadīto laiku.
  • Pirmajam randiņam nevajadzētu notikt privātajā telpā. Parasti abi viens otru vēl labi nepazīst un abiem nevajadzētu uzņemties risku. Paša personīgās četras sienas par mums pastāsta ļoti daudz – sākumā tas varētu būt pat par daudz. Kad attiecības jau nedaudz ir attīstījušās, tad iepazīstināšana ar savu dzīvokli būs skaists kopīgs solis.
  • Vai dāmu aizvest mājās? Principā, jā. Katrā ziņā likt viņai vienai naktī braukt ar sabiedrisko transportu nav pārāk pieklājīgi. Īpaši smalks solis: ja tu viņu aizved mājās ar auto, pirms aizbraukšanas pagaidi, līdz viņa aiz sevis ir aizslēgusi mājas durvis.
  • Vai dāmu ielūgt? Es to uzskatu par labu ideju! Tomēr mūsdienās viņa var arī pastāvēt uz to, ka vēlas pati maksāt. Maksāt atsevišķi – tas ir gaumes jautājums… Tomēr tas varētu radīt sajūtu, ka abiem kopābūšana nebija svarīgāka par rēķina izmaksām.
  • Dāmai atvērt durvis un paņemt viņas mēteli, un beigās atkal palīdzēt viņai mēteli uzvilkt? Noteikti! Īpaši smalks solis: restorānā ieiet pirms dāmas, taču pārējā laikā dot priekšroku viņai.
  • Kurš kuram zvana par nākamo tikšanos? Es domāju, ka iepazīšanās pašā sākumā ir labi, ja vīrietis uzņemas iniciatīvu. Viņš iekaro, viņa iedrošina. Ja viņš ilgu laiku nedod par sevi nekādu ziņu, tad tas ir jāiztur. Jā, tas ir grūti, tomēr izturēt nozīmē respektēt viņa iemeslus, viņa laika plānojumu un viņa darbības. Sākumā, kad vēl nav uzsāktas attiecības, no sievietes nevajadzētu nākt daudziem nepārprotamiem aicinājumiem. Tā vietā viņai ir jābūt pieejamai, uzreiz jāatbild un sarunā jāvēstī par atvērtību turpmākai kopābūšanai.

Reiz es apbrīnoju kādu ietekmīgu vīrieti, ar kuru man bieži nācās saskarties darba lietās: draudzīga domu apmaiņa, vienmēr pie lietas. Kādu dienu mēs abi bijām vienā konferencē. Pēcpusdienā bija stundu ilgs pārtraukums. Viņš cauri zālei pienāca pie manis un jautāja: "Varbūt iesim kopā pastaigāties?" Es gandrīz nokritu no krēsla. Vienīgā vēl nekad nepienākusī un vairs nekad nepienākošā iespēja! Veselu stundu! Man vajadzēja pieklājīgi ar viņu pastaigāties un atbildēt uz viņa jautājumiem un pārdomām. Tā vietā es izdomāju, ka šajā stundā man jāstāsta par savu dzīvi un par savām pārdomām tik daudz, cik vien iespējams. Nabadziņš... Un manu neveiklo situāciju plejādei nāca klāt vēl kāds spilgts gadījums. Neuztraucies, tu noteikti tiksi galā labāk!

Gudruna Kūglere "Neviens nav vientuļa sala"

Visi jaunumi

Atrast dzīvesdraugu


Reģistrēties