Kāpēc ir tik daudz neprecēto?

G. Kūglere "Neviens nav vientuļa sala"

Arvien mazāk ir cilvēku, kas vēlas dibināt attiecības. Statistikā laulības noslēgšanas līkne strauji gāžas bezdibenī, toties laulības šķiršanas skaitļi sasniedz arvien jaunus rekordus. Vienas personas mājsaimniecības ir topā. Kāpēc tas tā ir? Tam ir neskaitāmi iemesli.

Tikai nedaudzi cilvēki paliek bez dzīvesdrauga noteiktu īpašību dēļ, turklāt tās ir īpašības, pie kurām viņi paši visbiežāk nav vainīgi. Dažreiz par iemeslu tam, ka cilvēks neatrod dzīvesdraugu, ir ārējie apstākļi. Varbūt ir kāda slimība, kas otram var šķist nepanesama, varbūt trūkst psihiskās stabilitātes.

Dažiem vienkārši neveicas ar apkārtējo vidi: ja cilvēks dzīvo mazā ciematā, strādā un brīvo laiku pavada vienā un tajā pašā sabiedrībā, tad bieži notiek tā, ka viņš iepazīstas tikai ar nedaudziem jauniem cilvēkiem.

Dažs labs meklē ne tikai laulāto draugu vai draudzeni, bet gan uzreiz vēlas, lai tas būtu viņa „alter ego”, un velti viņš sev jautā: „Kur atrodama mana radniecīgā dvēsele?” Daudzi vēlas atrast paradīzi zemes virsū: kurš gan kandidāts var atbilst tādām prasībām?

Daži jūtas nedroši attiecībā uz savu sievišķo vai vīrišķo identitāti: vai ir kāds, kurš var pieņemt mani tādu, kāds es esmu? Šeit parādās tā sauktās „beztēvu sabiedrības” sekas: kurš vīrietis var apprecēt sievieti, ja viņš nespēj atrast savu vīrišķo identitāti?

Citiem savukārt liktenīgi kļūst pašu lēmumi: tas, kurš ilgus gadus bijis kopā ar „neīsto” un pārāk vēlu ir pārvilcis šīm attiecībām pāri strīpu, ir iestūrējis neizdevīgā izejas pozīcijā. Tas, kuram ir smags raksturs vai kurš vienkārši ir kautrīgs un necenšas to pārvarēt, pie savas vientulības pats varētu būt vainīgs. Tas, kurš ir pārāk aizņemts ar darbiem, lai meklētu un koptu partnerattiecības, var vēlāk nebrīnīties, ka ir palicis viens.

Dažiem brīvība ir svarīgāka par visu. Vai tad nevajadzētu pāris durvis paturēt vaļā? Citi ar lielo burtu raksta drošību – savienošanās ar kādu viņiem šķiet kā risks.

Ir cilvēki, kuri cīnās ar savu skepsi, – vai laulība vispār var izdoties? „Uz visu mūžu” – tas skan kā spriedums mūža ieslodzījumam! Vai mīlestības risks nav ārkārtīgi liels?

No statistikas viedokļa raugoties, lielākā daļa lasītāju agrāk vai vēlāk atradīsies laulību altāra priekšā. Šai grāmatai vajadzētu jūs pasargāt no nevajadzīgiem apkārtceļiem, dodoties turp.

Saka: „Laulības tiek noslēgtas Debesīs.” Tā droši vien arī ir. Taču mums vajadzētu darīt visu, kas ir mūsu varā! Šī iemesla dēļ es uzrakstīju šo grāmatu – tajā var atrast mazos dzīves likumus, piedzīvojumus iz dzīves, laimīgas mīlestības un mīlestības ciešanu pieredzi; tajā netrūkst ierosmju, orientieru un praktisku norāžu. Turklāt, šai grāmatai par mīlestību ir uzdevums jums jāsagādā arī prieku. Es jums novēlu gūt labu izklaidi un vērtīgas atziņas!

Vairāk lasiet G. Kūgleres grāmtā "Neviens nav vientuļa sala"

Par grāmatu šeit

Visi jaunumi

Atrast dzīvesdraugu


Reģistrēties