Apgūt to, kas dara mani skaistu!

Pirmais solis ir atrast pašam savu stilu. Stils šo to pasaka par personību, attieksmi un izcelsmi. Mums ir jābūt skaidram, ko gribam paust ar savu ģērbšanās stilu, turklāt ir svarīgi šajā stilā justies labi.

Vai es esmu eleganti ekstravagantais tips? Vai drīzāk brīvā laika sportiskais? Vienmēr steidzīgais, uz biznesu orientētais? Vai arī es ar savu ģērbšanās stilu drīzāk iederētos smalkā angļu lauku muižā? Vai varbūt es esmu hipija stila „izlecēja” tips? Šā vai tā, bet pārliecība par savu stilu cilvēkiem lielākoties šķiet pievilcīga, pat tādiem, kuri paši nav attiecīgā stila piekritēji.

Otrs solis ir krāsu izvēle. Šeit var noderēt, piemēram, Johanesa Ites „četri gadalaiki” – krāsu palete, kas simbolizē katru gadalaiku un atbilst personas ādas tonim. Tas ir fascinējoši, kā, piemēram, pareizi izvēlēts zilais tonis pēkšņi liek iemirdzēties sejai!

Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību izgriezuma formai (vai tai vajadzētu būt apaļai, kā asam trijstūrim, kvadrātveida vai ar paaugstinātu apkakli – piemēram, džemperim?); sievietes vēl var pievienot piemērotas rotas un grimu.

Autentisks stils ar pareizo krāsu izvēli un apģērbs no augstas kvalitātes materiāliem, tīrs un kopts izskats – tas varētu būt labs sākums!

Kā nākamais solis varētu būt ieteikums ņemt vērā sabiedrības etiķetes pamatlikumus. Sandales ar korķa zoli ir labas mājām, nevis izejot sabiedrībā! Vīrieši bokseršortus var vilkt pludmalē un sportojot, bet ne citur.

Tam, kurš jūtas nedrošs, vajadzētu par to parunāt ar draugiem, bet, ja neviens no viņiem nav kompetents šajos jautājumos, varbūt ir vērts doties uz profesionālu konsultāciju.

Dažas sievietes mēģina pievērst vīriešu uzmanību ar pārāk vaļīgu apģērbu. Citas savukārt paslēpj savu pievilcību zem nevajadzīgu drēbju kārtas. Cik daudz ir par daudz? Šeit būs pāris vienkāršu pamatlikumu:

- Nepārspīlē ar savu seksīgo apģērbu, lai nenovērstu uzmanību no sevis kā no personas;

- Domā par to, ka tu ar savu apģērbu raidi kādu signālu. Pārāk daudz ādas rada lētu iespaidu. Tavam apģērbam jāpauž tava personība, nevis jāievilina vērotājs neceļos;

- Ar vilināšanu tu atradīsi nevis laulības, bet seksa partneri.

- Vīrieši novērtē noslēpumaino, ko varētu iekarot. Sieviete, kura parāda pārāk daudz, kļūst neinteresanta;

- Garo brunču un bižu nēsātājas, uzmanieties! Jūs vēlaties iegūt kārtīgu, veiksmīgu vīrieti ar pamatīgu vērtību bāzi. Pelēki svārki, kas šķīsti nosedz kāju pirkstus, un bezformīgi, nokarājušies T-krekli, kas padara neatpazīstamu nēsātāja dzimumu (tādā ziņā labi, ka vismaz ir šie brunči!), minētās „laupījuma shēmas” vīriešiem nešķiet īpaši pievilcīgi. Jo ar šo apģērbu tiek signalizēti pārspīlēti priekšstati par morāli, bet pārspīlējumiem, starp citu, kristietībā nav vietas. Kristietībai nav nekāda sakara ar puritānismu. Ar to tiek signalizēta atsvešinātība no pasaules, varbūt pat visa pasaulīgā noliegums. Kā atbilde uz šādu signālu varētu būt no pasaules atsvešinājies vīrietis, kurš nevar dzīvē atrast savu vietu. Mans iespaids par garo brunču un bižu nēsātājām ir tāds, ka dažas no viņām aiz šķietamajiem priekšstatiem par morāli slēpj savu bezpalīdzību stila izvēles jomā. Bet kāpēc dzīvi padarīt tik grūtu? Pietiktu ar pāris draudzeņu padomiem.

Kopsavilkums: Meitenes, nebaidieties no skaistām lietām! Elegantas kurpes, moderni svārki, blūzes ar stilīgu dekoltē, labi izvēlētas rotas un modīgi sakārtoti mati. Mums, sievietēm, bieži nav ne jausmas, cik ātri mēs ar savām elegantajām, gudri izvēlētajām detaļām varam likt vīriešiem nogāzties no krēsla. Skaistas dāmu kurpes fascinē pat mazus zēnus! Tāpat arī laba piegriezuma svārki ir kā mājiens ar pārbrauktuves stabu. Ne jau kaila āda apreibina vīrieti, bet gan sievišķība un – atļaušos lietot vārdus, kas skan nedaudz vecmodīgi, – dāmām piemītošā izsmalcinātība.

Gudruna Kūglere "Neviens nav vientuļa sala"

Grāmatu var iegādāties baznīcu grāmatu galdos, grāmatnīcās un izdevniecības Mieram tuvu internetveikalā.

Visi jaunumi

Atrast dzīvesdraugu


Reģistrēties