Kā sarunāt randiņu internetā

Sarunāti randiņi internetā ir iespēja. Lūk, praktiski padomi:

Veidojiet godīgu aprakstu par sevi! Vairākumā mājaslapu ir jāaizpilda sava profila informācija. Tai nevajadzētu būt “lētai” sevis cildināšanai, aprakstam vajadzētu būt pēc iespējas akurātam, tāpat kā jūsu dzīves ieskicējumam un to lietu aprakstam, ko jūs labprāt darāt.

Šī profila aizpildīšana ir maza un aizraujoša pašpārbaude, ko vislabāk pārrunāt ar kādu uzticamu cilvēku. Godīgums ir svarīgs! Nav nekāda ieguvuma otru ieinteresētu personu vilināt uz neīsta ceļa. Jāapraksta, kāds esmu, un nevis, kāds vēlos būt! Vajadzētu norādīt, ja kādai sievietei ir liekais svars vai kāds vīrietis ir īsa auguma – citādi kāds, kuram tieši tas ir svarīgi, pēc pirmās satikšanās mājās dosies vīlies. Tikpat svarīgi ir nepadarīt sevi sliktāku, kā patiesībā. Katram cilvēkam ir savas kļūdas un vājības, taču tās šeit nevajadzētu pārspīlēt, bet gan redzēt reālistiski. Šo jautājumu arī var uzticēt kāda drauga vērtējumam.

Fotogrāfija izsaka vairāk kā tūkstoš vārdu. Viens vai, vēl labāk, vairāki foto ir ļoti svarīgi. Profili bez fotogrāfijām tiek apskatīti daudz retāk. Fotogrāfijai vajadzētu būt kvalitatīvai un atraktīvai, tomēr tai nav jāatklāj pārāk daudz. Fotogrāfija ir svarīga! Nebūtu pareizi ievietot jebkādu foto, lai tikai būtu profila attēls. Ne katra fotogrāfija ir piemērota. Vajadzētu izvēlēties tādu attēlu, kurā izskatieties labi un autentiski. Attēli no atvaļinājuma ar fona ainavu, saprotams, ir nepiemēroti – šādi attēli ir vēlami kā atmiņas vai paziņu iepriecināšanai, bet ne svešām personām, uz kurām vēlaties atstāt visaptverošu un labu iespaidu. Nepiemēroti ir arī attēli, kur esat grūti atpazīstams tādēļ, ka fotogrāfija ir pārāk maza vai tumša. Attēlam būtu jābūt dabiskam un nesamākslotam: tādam, kur seja ir centrā. Arī šeit iesakām iegūt uzticama cilvēka padomu... vai varbūt pat doties pie kāda portretu fotogrāfa.

Despacio – lēnām! Nevajadzētu sagaidīt pārāk daudz un ātri no kāda interesanta kontakta! E-pasti var izteikt daudz, bet pavisam ne visu. Un tie var arī maldināt. Ir labi priecāties par ziņām un personīgu tikšanos – taču uz to neliekot visas domas un cerības. Iemīlieties līdz ausīm ne agrāk kā pēc pirmās tikšanās!

Labs saskares punkts pirmajiem e-pastiem un sarunām varētu būt kopīgā meklējumi. Hobiji un sports; grāmatas un filmas; paraugi un varoņi – labas tēmas sākumam. Uzmanīgi ar delikātām tēmām. Vienmēr jāpatur prātā, ka personīgi nepazīstiet cilvēku, ar kuru sarakstaties. Daži jau otrajā vai trešajā e-pastā “izkrata otram savu sirdi” un nepamana, ka otrs tādējādi tiek pārslogots. Atklātība attiecībās ir ļoti svarīga, tomēr vajadzētu attīstīt izjūtu, kurās tēmās vajadzētu iedziļināties un kurām, savukārt, vēl būtu par agru. Personīgi satiekoties un jūtot abpusējas simpātijas, var runāt arī par personīgākām tēmām. Personīgā sarunā ir vieglāk apjaust otra reakciju un uzreiz noskaidrot pārpratumus.

Pieklājība ir svarīga arī internetā, kaut ir tik vilinoši paslēpties aiz anonimitātes! Uz personīgām ziņām būtu jāatbild vienmēr – arī tad, ja kādam jāatsaka. Pieklājīgs “nē, paldies!” vienmēr ir labāks nekā neatbildēt vispār. Kā kristiešiem mums tieši šeit vajadzētu rādīt labu piemēru. Nav jauki, ja kāds cerīgi regulāri apskata savu pastkastīti un vīlies secina, ka otrs atkal nav atbildējis. Tā pavisam veltīgi tiek rosinātas viltus cerības. Vajadzētu pārdomāt, kas ir svarīgi katram pašam, un attiecināt to arī uz pārējiem lietotājiem. Ja atbildu otram atklāti un draudzīgi, tad parādu, ka respektēju un otru uztveru nopietni. Tā veidojas draudzīga un patīkama atmosfēra. Šādi iespējams atteikt pieklājīgi: “Pašlaik kontaktējos ar kādu citu - varbūt došu ziņu vēlāk” vai “Paldies par šo e-pastu. Tomēr domāju, ka neesam saderīgi. Svētību visam un draudzīgi sveicieni!” utt.

Pirmajai personīgajai tikšanās reizei nekādā gadījumā nevajadzētu notikt mājās, bet gan noteikti kādā sabiedriskā vietā – parasti pēc dāmas izvēles. Jo viņai tur jājūtas droši! Privāto adresi nevajadzētu paziņot pārāk agri. Ja kāds pirmajā satikšanās reizē jūt, ka saderības nav, vajadzētu to pateikt pietiekami drīz, lai otram neradītu liekas cerības. Iekšēja brieduma pazīme ir arī spēja sastapties ar vilšanos. Tāpat vajadzīgs arī iekšējs briedums, lai pieņemtu šādu lēmumu. Arī tad, ja tas nākas grūti, joprojām varat paļauties uz Dievu un skatīties uz priekšu.

Internets ir tikai otršķirīga satikšanās vieta. Tā vietā, lai daudz laika pavadītu interneta lapās, vajadzētu būt kopā ar cilvēkiem un ļaut šim laikam kopā sevi “pārveidot” labā nozīmē. 

Dievs redz līdz mūsu sirds dziļumiem. Neviens mats nenokrīt bez Viņa zināšanas un piekrišanas. Un Viņš vēlas tikt pielūgts. Lūdziet arī ikdienā par īsto partneri... un savos meklējumos pilnīgi uzticieties Dievam!

Ja Jūs ar katSat starpniecību saderināties un apprecaties, mēs ļoti priecāsimies par nelielu ziņu un fotogrāfiju!

Tēma plašāk apskatīta Gudrunas Kūgleres grāmatā "Neviens nav vientuļa sala"

Visi jaunumi

Atrast dzīvesdraugu


Reģistrēties