Vai var būt tā, ka Dievs ieliek sirdī vēlēšanos precēties, taču to nepiepilda?

Mēs, cilvēki, esam mazi. Arī savā domāšanā esam mazi. Un tāpēc atklājam svarīgo maziem soļiem.

Patiešām, ir cilvēki, kuri jūtas aicināti uz priesterību un Dievam veltītu dzīvi celibātā, tomēr īstenībā Dievs vēlas viņus redzēt laulībā. Viņi vēlas dzīvot Dievam veltītu dzīvi, jo savā apkārtnē nav iepazinuši to, ka laulībā var sasniegt savas kristīgās esības virsotni. Viņiem šķiet, ka šo virsotni var sasniegt vienīgi konsekrētā dzīvē. Viņos ir ilgas pēc absolūtās Mīlestības.

Un, ja jūs jau ilgi šajā aicinājumā pēc lielākas mīlestības esat kavējies, ja šis aicinājums jūsos ir kļuvis ļoti spēcīgs, tad Dievs caur kādu cilvēku, kuru sūta ceļā, dara jums skaidru: ”Es vēlos, lai Tu savu dārgo pilnības ceļu ietu laulībā”. Tas patiešām tā ir.

Protams, ir arī otrādi. Ir vēlēšanās precēties, vēlēšanās, lai būtu bērni, dibināt ģimeni, izveidot mājas, patvērumu bērniem, pavadīt bērnus viņu dzīves ceļā, vakarā pēc darba satikt mīļoto cilvēku, augt kā sievai lielajā mīlestībā un kā vīram augt nesatricināmā uzticībā pret savu mīļoto sievu.

Pēc tam, kad ilgas pēc lielākās mīlestības mūsos ir izaugušas, kad esam iemācījušies mīlēt, būt priekš citiem un aiz mīļotā cilvēka atrast Dievu, tad Dievs mums skaidri parāda: „Es vēlos Tevi pilnībā sev.”

Protams, arī citur var mācīties mīlēt. Bet, pavisam vienkārši sakot, nav mīlestības, kas mūsu spēju mīlēt tik stipri un dziļi izmaina kā mīlestība starp vīrieti un sievieti. Kurš savā dzīvē nekad nav piedzīvojis šo mīlestību tās visā dziļumā, savā mīlestībā uz Dievu var palikt nabags un tādējādi nekļūt pievilcīgs citiem cilvēkiem. Redzot šādu cilvēku, jauni cilvēki nesaka, ka arī viņi tādi vēlētos kļūt.

Tulkots no grāmatas Singles fragen - Pater T. Beller antwortet "Hat Gott auch einen Plan fuer mich?" / Tēva Tillemana Bellera atbildes uz neprecēto jautājumiem "Vai Dievam ir plāns arī man?"

Visi jaunumi

Atrast dzīvesdraugu


Reģistrēties