Laiva neapgāzās un Undīne teica "jā"!

Pirms gandrīz gada viņi iepazinās katSat.lv

Undīne: Par sevi varu teikt, ka esmu diezgan sabiedriska un nesēžu mājās. Pirms iepazinos ar Andri, centos piedalīties dažādos pasākumos un aktivitātēs, tāpēc domāju, ka nevajadzētu būt problēmām iepazīties. Taču laiks gāja un iepazīties ar kādu tā arī nesanāca.

Par iepazīšanos internetā man bija diezgan negatīvs viedoklis. Man bija sajūta, ka iepazīties internetā ir kā iepirkties veikalā, tikai preces ir dzīvi cilvēki. Ja vēlies, lai tevi pamana, tad ir jāprot par sevi izveidot laba reklāma, bet es negribēju būt prece. Neskatoties uz to, nepameta sajūta, ka tieši šādā veidā varētu iepazīties. Liela palīdzība bija Samuēla gads un kāda saruna ar garīgo pavadītāju, pēc kuras nolēmu, ka jāriskē. Sapratu, ka visdrošāk jutīšos katSat.lv, jo tur būs cilvēki ar tādām pašām vērtībām kā man.Tā es piereģistrējos.

Laulību diena bija ļoti skaista un sen gaidīta diena, bet, lai nonāktu līdz tai, bija nepieciešama ļoti liela pacietība. Mums kā cilvēkiem šādas pacietības nav, tāpēc pārņem vientulības sajūta, reizēm pat bezcerība. Taču Dievam viss ir iespējams, un Viņš zina, kad mēs patiesi esam gatavi laulībai, un dod spēku gaidīt. Gaidīt cilvēku, kuru Viņš jums ir paredzējis.  

Andris: Pēc tam, kad pēc kāda pārtraukuma biju atjaunojis savu profilu katSat.lv, uzreiz ievēroju Undīnes profilu un nolēmu viņai tai pašā dienā uzrakstīt. No apraksta, ko Undīne bija izveidojusi savā profilā, nopratu, ka viņai tā pat kā man laulātā drauga izvēlē ir svarīgi, ka attiecībās ir ne tikai abpusējas simpātijas, bet arī iespēja iet kopā ticības ceļu. Man par lielu prieku un pārsteigumu Undīne atbildēja un mēs sākām sarakstīties. Gaidīju katru vēstuli, mūsu sarakste bija atklāta un sirsnīga, abi nolēmām, ka vēlamies satikties pēc iespējas ātrāk.

Tā pienāca mūsu pirmā tikšanās pagājušā gada 8. decembrī, pēc kopīgām vakariņām Vecrīgā pārliecinājos, ka esmu ilgojies satikt un būt kopā tieši ar viņu. Atvadoties no Undīnes pirmās tikšanās vakarā, sekoja vēl viens pārsteigums – viņa piekrita doties kopā ar mani uz Ziemassvētku koncertu. Lai gan Undīne saslima ar kovidu un uz koncertu mēs tā arī kopā neaizgājām, viņas piekrišana mani iedrošināja un iepriecināja.

Laiks līdz laulībām mūsu attiecībām bija ļoti svarīgs un īpašs. Daudzās tikšanās reizēs, sarunās, kā arī esot kopā ar otra ģimeni un draugiem, bija ļoti skaisti atklāt otra cilvēka sirdi, ilgas, pārdzīvojumus, pamazām viens otram uzticoties un iemīlot viens otru ar katru dienu vairāk.

Pēc pusgada draudzības šī gada maijā, nolēmu Undīni bildināt, jo biju pārliecinājies, ka viņa man ir visskaistākā un labākā. Braucot apciemot manu tēvu Latgalē, iepriekš nebrīdinot aizvedu Undīni pie viena no Latgales ezeriem un teicu, ka dosimies nelielā izbraucienā ar laivu.Esot ezera vidū, laivā nometos uz ceļa un Undīni bildināju. Laiva neapgāzās un Undīne teica Jā. Nākamajā dienā baznīcā, kas celta šī paša ezera krastā, saderinājāmies.

Esot precētam vīram jau veselus divus mēnešus, vēlos iedrošināt ikvienu, kurš vēlas izveidot ģimeni, būt pacietīgam, bet vienlaikus arī uzdrošināties spert pirmo soli paļāvībā, ka Dievs nāk palīgā un sniedz savu svētību mūsu labajiem nodomiem īstajā laikā.  

Mīlestībā,

Undīne un Andris

29.11.2023.

Visi jaunumi

Atrast dzīvesdraugu


Reģistrēties