Kurš ir īstais? 1. kritērijs

Kā lai es atrodu īsto dzīvesdraugu? Kā zināt, kur manā laikā un manā apkaimē īstais dzīvo? Un vai atraitne var vēlreiz laimīgi apprecēties?

Nē, īstais nav jāatrod! Ir jāizšķiras pa īstam, jāizšķiras par vienu. Jautājums nav, vai īstais ir Rolands vai Roberts, bet vai es ar vienu vai otru labprātāk vēlētos dzīvot!

Parasti attiecību padomdevēji jautā: „Vai jūs viens otru apbrīnojat? Vai arī ilgtermiņā jūs viens otru varēsiet respektēt?“ Būt apbrīnā otra cilvēka diženuma priekšā – tas ir kas dziļāks par apbrīnu un respektu. Es varu apbrīnot Mocartu un respektēt savu oponentu, taču, ja es stāvu apbrīnā otra cilvēka diženuma priekšā, viņš ir uzrunājis manas sirds dziļumus, un tajā ir iedegusies apbrīna, no kuras plūst mīlestība, tad šādā uztverē arī slēpjas laimīgu attiecību noslēpuma atslēga, jo šāda apbrīna nekļūst banāla. Ja otrs cilvēks ir pieskāries mūsu sirdij, mēs arī saprotam paši savu vērtību. Partnerattiecībās beidzot es pats varu būt īpašs. Turklāt nav noslēpums, ka šāda savstarpējā uztvere ir arī „seksīga“: būt apbrīnā otra cilvēka diženuma priekšā ir pamata priekšnoteikums seksualitātei, kas nepaliek pliekana.

Gudruna Kūglere

Visi jaunumi

Atrast dzīvesdraugu


Reģistrēties